Home

K. ter Laandagen

Op 8 juli 1871 werd Kornelis ter Laan in Slochteren geboren. Ter Laan was onderwijzer, taalkundige en politicus. Hij is vooral bekend door het vuistdikke ‘Nieuw Groninger Woordenboek’.

Om deze bijzondere dag te vieren organiseert Ontdek Midden-Groningen samen met anderen de K. ter Laandagen. Op 9, 10 en 11 juli kun je ‘Aan loop mit K. ter Laan’. Kenner Otto Knottnerus vertelt al wandelend door Slochteren allerlei wetenswaardigheden en anekdotes over ter Laan. Je kunt je aanmelden voor de Groningse of de Nederlandse versie. Aansluitend wordt de expositie ‘Ter Laan en aal zien bouken’ in het Stenenmuseum in Slochteren bezocht. Boelo Bats heeft in de loop der jaren een unieke Ter Laan verzameling opgebouwd met publicaties en aal zien bouken. Deze particuliere collectie omvat ruim tachtig boeken, inclusief een aantal unieke exemplaren. De expositie is ook los te bezoeken, graag even reserveren. Tot slot kun je ook zelf op pad met de wandelroute (zie hieronder), waarbij Olaf Vos in leuke filmpjes in het Gronings vertelt over het leven en de verhalen van K. ter Laan.

Een kaartje van de route vind je op Route.nl. Meer informatie omtrent deze wandeling is te vinden via ontdekmiddengroningen.nl