ActiviteitenHome

Geschiedenis van onze omgeving

De Historische Kring Menterwolde bestaat dit jaar 20 jaar. Om dit een beetje bijzonder te maken hebben wij een fietstocht georganiseerd voor jong en oud. Want ook jongeren vinden de historie in hun omgeving best interessant. Gezellig trouwens om met het gezin te fietsen en onderwijl iets te horen en te zien over de historie van ons woonstee. Vooral als er iemand in de Kerk te Meeden komt vertellen over deze kerk en over de losse toren die er bij staat. Als je in de verte diepten ziet die in de ijstijd al zijn ontstaan. Of fietsend langs zandheuvels en de plek waar de eerste bewoning van voor Chr. is geweest. Waarom hereboeren links en arbeiders rechts van de straat woonden en voor grote boerderijen altijd een stuk land is. Dit en nog veel meer komt men tegen tijdens de fietstocht door Meeden en Muntendam of Noordbroek en Zuidbroek.

Op 7 september starten we om 13.00 uur bij de kerk te Meeden voor de tocht door Meeden en Muntendam. Opgave kan tot 4 september bij info@historieschekring-menterwolde.nl .

Op 21 september starten we om 13.00 uur bij het NNTTM voor de tocht door Zuidbroek en Noordbroek. Opgave kan tot 18 september bij info@historischekring-menterwolde.nl Voor de versnapering onderweg wordt gezorgd.

Heeft u een verkeershesje? Neem die dan mee om aan te doen tijdens de fietstocht.

 

de foto is gemaakt door Maria Visser tijdens een fietstochtje door afgegraven veen