ActiviteitenHome

De commissie Stolpersteine nodigt u uit

Voorafgaand aan de Dodenherdenking op 4 mei, waarbij dit jaar ook aandacht wordt besteed aan de Joodse inwoners van onze dorpen, heeft de Commissie Stolpersteine een fietstochtje van een kleine twee uur langs de Stolpersteine in Noord- en Zuidbroek georganiseerd. De Stolpersteine zijn augustus 2017 geplaatst door de kunstenaar Gunther Demnig.

Bij ieder adres vertelt de commissie over de Joodse bewoners, de synagoge in Uiterburen en de Joodse begraafplaats aan de Botjesweg. Hier en daar opgeluisterd door een gedicht. De tocht eindigt bij het beeld aan het station van Zuidbroek, waarvoor het gedicht “Bie laangs” van Saul van Messel model heeft gestaan. Als laatste krijgt u koffie/thee met een Joodse lekkernij in het museumcafĂ© van het NNTTM en zicht op het spoor waar de jodentransporten hun laatste stopplaats in Nederland hadden.

De tocht is op zaterdag 28 april 2018 en start om 10.00 uur aan de Uiterburen 54 te Zuidbroek.

Op de fiets en als u hebt met een veiligheidsjasje.