HomeMuntendam

Kerstwandeling 2023 wederom groot succes

Nadat we 2 jaar geen kerstwandeling konden organiseren ivm de heersende corona pandemie, was het 27 december als vanouds wandelen met de Historische Kring Menterwolde. De traditionele kerstwandeling vond dit jaar plaats in Muntendam, na de veenontginning jarenlang een boerendorp tussen de meer welvarende dorpen Zuidbroek en Veendam. Ook een dorp waar veel venters (kiepkerels) zich vestigden. Het beeld de Muntendammer koopvrouw voor het voormalige gemeentehuis herinnert aan deze periode. Maar over Muntendam zijn veel meer verhalen te vertellen en Jan Dijk en Wieko Smit deden dit vol overgave. De 4 km lange wandeling werd uiteraard halverwege nabij het natuurgebied de Wiede weer onderbroken door een stop met glühwein, warme chocolademelk en dit jaar met oliebollen van Speelmans Oliebollen uit Zuidbroek (en  Sappemeer).