Zomerexcursie in het teken van turf

22 juni is weer onze jaarlijkse zomerexcursie.

 

De beschrijving van een turfreis per schip in oorlogstijd zou de zomerexcursie worden van dit jaar. De mensen op dat schip gingen voor eigen gebruik en dat  van de  buren clandestien turf halen in het veengebied rondom Emmercompascuum. Maar onze reis experts, Henk, Jan en Rienus kwamen bij het uitrijden van deze reis heel veel mooie weggetjes en pleisterplaatsen tegen, waardoor de route iets anders wordt dan  voorspeld. Als traditie weten de andere bestuursleden ook niet waar de reis langs gaat. Zeker is, dat turf en turfvaart de basis is voor deze excursie.
Als vanouds starten we om 9.00 uur op de  carpoolplaats achter de Aldi te Zuidbroek. Hier kunt u ook betalen.
Opgave is gewenst. Dat kan per mail aan; info@historischekring-menterwolde.nl  De prijs is €15,– per persoon, dit is inclusief lunch, catering en entree museum. Benzine is voor eigen rekening maar we proberen zo veel mogelijk te carpoolen. Graag wel een stoeltje of krukje meenemen.

 

De bijgevoegde foto is gemaakt in Ierland door Jan Dijk. Daar wordt nog steeds turf gewonnen. Het is bedoeld om u een beeld te geven van hoe een veengebied er vroeger waarschijnlijk uit heeft gezien.

 

Ook deze keer wordt het weer een verrassende dag. Tot ziens op 22 juni.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: